Hoe kun je spontaan voor een camera en tijdens videocalls glimlachen?
Badge field

Hoe kun je spontaan voor een camera en tijdens videocalls glimlachen?

Published date field

 

Cheese! Je wordt gefilmd! In tijden van thuiswerken, online daten en online lessen is de kans groot dat je deze dagen veel meer tijd voor de camera doorbrengt. Hoewel een video-conferentie een uitstekende manier is om contact met elkaar te houden, kan deze ervoor zorgen dat je bewuster bent van je glimlach. Heb je er moeite mee om makkelijk en ontspannen te glimlachen terwijl je jezelf live in de hoek van het scherm ziet? Lees dan verder en kom te weten hoe je spontaan voor de camera kunt glimlachen.

Hoe kun je spontaan voor de camera of tijdens een belangrijke videocall glimlachen?

Laat je mooiste glimlach zien met deze handige adviezen en tips ...

Oefening baart kunst

Ben je niet zelfverzekerd over hoe je op camera overkomt? Doe dan even de test voordat de videocall begint. Zet je camera aan en kijk hoe je verschijnt wanneer je praat en glimlacht. Als je merkt dat je wat onhandig overkomt wanneer je glimlacht of dat je gezichtsuitdrukkingen vertoont waarvan je je niet bewust was, oefen dan gericht om spontaner te reageren. Let er ook op dat je dit in de kamer doet waar de videocall plaatsvindt om te zien hoe de verlichting en de plaats waar je zit je uiterlijk beïnvloeden.

Denk aan iets positiefs

Een natuurlijke glimlach geeft een uitstekende indruk en stelt de anderen op hun gemak. Aan de andere kant kunnen we instinctief een geforceerde glimlach herkennen, waardoor we wantrouwig worden. Maar geen paniek, je hoeft niet alsof te doenom een brede glimlach tevoorschijn te toveren. Denk gewoon aan dingen waar je om moet lachen of waar je gelukkig van wordt. Dat volstaat al om een authentieke reactie op je gezicht teweeg te brengen. Bonuspunt: je wordt er zelf ook echt gelukkiger en meer ontspannen van.

Zet de camera in de juiste positie

Let erop dat je camera op ooghoogte staat, of iets hoger, zodat je glimlach perfect in de kijker wordt gezet. Als deze te laag staat kijken de anderen recht in je neusgaten, waardoor ze je glimlach helemaal niet zullen opmerken! Als de camera te hoog staat, kijken ze op de bovenkant van je hoofd.

Zorg voor de perfecte verlichting

Een slechte verlichting kan schaduwen of minder flatterende kleuren op je tanden en huid werpen. Vermijd daarom harde binnenverlichting en lampen op hoogte. Voor betere resultaten houd je videocalls in een natuurlijk verlichte ruimte. Ga voor het licht zitten, maar ook weer niet te dicht er op. Als je geen goede verlichting hebt in de ruimte waar je videocalls plaatsvinden, overweeg dan om in een ringlamp te investeren zodat je glimlach beter uitkomt.

Overweeg een filter te gebruiken

Tal van online videohosting sites hebben filteropties om je huid subtiel glad te maken en je glimlach te benadrukken. Overdrijf niet! De beste filters versterken subtiel een mooie glimlach. Als je collega's je nauwelijks via de camera herkennen, kan je glimlach weleens om de verkeerde redenen het onderwerp van gesprek zijn op kantoor!

Verbeter je mondhygiëne

Voor een glimlach die klaar is voor de camera is er niets beters dan een goede mondhygiëne. Je tanden twee keer per dag poetsen met tandpasta die fluoride bevat, één keer per dag flossen en een gezond dieet volgen, kunnen allemaal wonderen doen voor een stralende glimlach. Maar wat moet je doen als je wel wat extra hulp kunt gebruiken voor die prachtige glimlach?

Relax!

De witheid van je tanden of de kwaliteit van je invalshoeken is niet zo belangrijk. Zolang je je persoonlijkheid maar laat stralen zal je er altijd op je best uitzien. Probeer je niet te focussen op je uiterlijk in dat kleine vakje in de hoek van je scherm. Indien mogelijk schakel je de spiegelfunctie zelfs best uit. Concentreer je zodat je authentiek overkomt bij anderen.

Hoe kan ik mijn glimlach verbeteren?

Je tandarts kan je helpen bij het verkrijgen van je ideale glimlach met wittere of rechte tanden. Hij of zij biedt veilige en efficiënte oplossingen voor een gezonde glimlach waar je zowel op camera als daarbuiten van kunt genieten.

Thuis je tanden bleken

Er bestaan een aantal vrij verkrijgbare tandbleekmiddelen waarmee je je tanden thuis wit kunt maken, zoals tandpasta, apparaten met LED-licht, bleekstrips en bleekgels. Zorg ervoor dat je de gebruiksaanwijzing nauwkeurig naleeft. Als je pijn voelt na het gebruik van tandbleekmiddelen die je in de winkel hebt gekocht, stop dan onmiddellijk met het gebruik ervan en neem contact op met je tandarts.

Professionele tandbleekbehandelingen

Als je een beter resultaat wilt dan wat je kunt bereiken met tandbleekmiddelen voor thuisgebruik, ga dan naar je tandarts voor een professionele behandeling. Dit omvat meestal slechts een of twee afspraken en geeft zichtbaardere resultaten dan vrij verkrijgbare producten. Je tandarts kan je ook praktische draagbare kits aanbieden om je tanden thuis te bleken.

Facings

Gebroken, afgebroken, scheve of gevlekte tanden kunnen je zelfvertrouwen een echte deuk geven, zowel op camera als daarbuiten. Facings zijn fijne schildjes gemaakt uit porselein of een composiethars. Ze hebben dezelfde kleur als tanden en worden op het tandoppervlak gelijmd om de vorm en/of kleur van je tanden te verbeteren. Ze zien er heel natuurlijk uit en kunnen meer dan tien jaar meegaan. Bij deze niet-invasieve procedure is een verdoving niet nodig.

Aligners of bitjes

Als je tanden scheef staan of als je tanden knarst, zijn aligners (ook wel bitjes genoemd) een uitstekend alternatief voor de klassieke metalen beugels. Je ziet ze amper in je mond zitten wanneer je praat, vooral via het scherm van een computer. Bovendien kun je ze verwijderen om je tanden te poetsen, in tegenstelling tot vaste beugels met metalen slotjes en draden, waarbij er altijd wel wat etensresten achterblijven.

Omdat videocalls de norm worden, is je zelfverzekerd voelen voor de camera belangrijker dan ooit. Volg dit advies om te weten hoe je voor de camera moet glimlachen en bespreek de mogelijkheden met je tandarts om je glimlach een boost te geven, zowel online als offline.

Dit artikel is bedoeld om meer inzicht en algemene kennis te verschaffen over mondhygiëne. Het is niet bedoeld ter vervanging van professionele adviezen, diagnoses of behandelingen. Vraag uw tandarts of een andere gekwalificeerde zorgverlener om advies als u vragen hebt over een medische aandoening of behandeling.