FAQs

Wat maakt Colgate Total® anders dan andere tandpasta's?

Daar waar gewone tandpasta's op basis van fluoride de vorming van tandplak na het poetsen niet tegengaan, bieden de Colgate Total® tandpasta's voor dagelijks gebruik non-stop complete bescherming gedurende 12 uur na het poetsen. De nieuwe geavanceerde formule bevat een uniek bacteriebestrijdend systeem dat zich hecht aan je tanden en tandvlees om tandplak en tandvleesproblemen non-stop gedurende 12 uur te helpen voorkomen. Het is ook klinisch bewezen dat de tandpasta helpt beschermen tegen zuuraanvallen, tandsteenvorming, slechte adem en tandgevoeligheid, en de natuurlijk witte kleur van je tanden bevordert.

Back to top

Wat is de unieke combinatie van ingrediënten in de Colgate Total® formule?

Alle Colgate Total® tandpasta's hebben een unieke klinisch bewezen formule die de meest voorkomende mondgezondheidsproblemen helpt voorkomen: het zijn inderdaad de ENIGE tandpasta's die een unieke combinatie bevatten van fluoride en een anti-bacterieel Triclosan/Copolymeer systeem, een silica speciaal ontworpen om de blootliggende tandkanalen af te sluiten. Triclosan is een antibacterieel ingrediënt dat zeer doeltreffend bacteriën helpt voorkomen. In Colgate Total® tandpasta is de triclosan gecombineerd met een copolymeer dat overdracht en vasthouden van triclosan verzekert in de mond tot 12 uur na het poetsen. Op deze manier helpt een regelmatige poetsbeurt met Colgate Total® problemen zoals tandplak en tandvleesproblemen voorkomen. Daarbij bezorgt het speciaal ontworpen silica dat toegevoegd is aan de Colgate Total® formule voor een effectieve bescherming tegen tandgevoeligheid. Colgate Total® helpt ook de vorming van tandsteen te bestrijden, het tandglazuur te versterken en effectief te beschermen tegen zuuraanvallen dankzij de fluoride, het bevordert de natuurlijk witte kleur van je tanden en helpt gedurende lange tijd een frisse adem te behouden.

Back to top

Bevat Colgate Total® fluoride ?

Ja, alle Colgate Total® tandpasta's bevatten fluoride om de tanden te versterken, het tandglazuur te beschermen en effectief te beschermen tegen zuuraanvallen.

Back to top

Hoe werkt Colgate Total® om een non-stop bescherming te verzekeren?

Poetsen met Colgate Total® vormt een uniek anti-bacterieel laagje op je tanden en tandvlees dat beschermt tegen de heropbouw van tandplak gedurende 12 uur. Dit dankzij de gepatenteerde formule van Colgate Total® die een bacteriebestrijdend systeem bevat : triclosan – een anti-bacterieel ingrediënt – dat door de copolymeer vastgehouden wordt op de oppervlakten van tanden en tandvlees. Na elke poetsbeurt biedt het 12 uur bescherming tegen tandplak en helpt tandvleesproblemen voorkomen. Het laagje verdwijnt niet, zelfs niet wanneer je eet of drinkt.

Back to top

Blijft Colgate Total® werken zelfs nadat ik iets eet of drink ?

De unieke formule van Colgate Total® bevat een combinatie van elementen die zich na het poetsen aan de tanden en het tandvlees hecht en zo een beschermend laagje vormt dat tussen de poetsbeurten door blijft werken. Dit laagje verdwijnt niet, zelfs niet als u eet of drinkt. Poets je tanden tweemaal per dag met Colgate Total® en je volledige mond is non-stop beschermd.

Back to top

Welke klinische test ondersteunt de doeltreffendheid van Colgate Total®

In vergelijking met andere tandpasta's heeft Colgate Total® uitgebreide klinische onderbouwing met meer dan 80 gepubliceerde studies met ruim 19.000 onderwerpen over de consumentenvoordelen van Colgate Total®.

Dit opmerkelijke klinische dossier wordt ook gedocumenteerd door het feit dat Colgate Total ondersteund wordt in meerdere wetenschappelijke magazines in publicaties van onafhankelijke tandheelkundige experts. (e.g. Blinkhorn publicatie in BDJ, 2009)

Colgate Total® is onomstoten:

  • Klinisch bewezen om een doeltreffender niveau van tandplakcontrole te bieden dan een gewone tandpasta
  • Klinisch bewezen om de vorming van schadelijke bacteriën te helpen beperken
  • Klinisch bewezen om doeltreffend te beschermen tegen zuuraanvallen dankzij het fluoride gehalte (1450 ppm)

Back to top

Tegen welke bacteriën werkt Colgate Total®

Er zijn vele soorten bacteriën in de mond. Het bacteriebestrijdende systeem van Colgate Total® is doeltreffend en helpt tegen een groot aantal bacteriën waaronder deze die zuuraanvallen, tandvleesproblemen en een slechte adem veroorzaken. Poets je tanden tweemaal per dag voor een klinisch bewezen volledige non-stop bescherming en een gezonde mond.

Back to top

Hoe voorkomt Colgate Total® tandvleesproblemen ?

Tandvleesproblemen worden voornamelijk veroorzaakt door tandplak dat grotendeels bestaat uit bacteriën in de mond. Het zeer doeltreffend anti-bacterieel ingrediënt van Colgate Total® gecombineerd met een copolymeer, dat zich vasthecht aan je tanden en tandvlees, vormen samen een beschermend anti-bacterieel laagje: door je tanden tweemaal per dag te poetsen, bezorgt het non-stop bescherming tegen de ophoping van tandplak, waardoor tandvleesproblemen vermeden worden.

Back to top

Beschemt Colgate Total® ook tegen tandgevoeligheid ?

Tandgevoeligheid ontstaat wanneer de kanalen in het tandbeen bloot komen te liggen en gestimuleerd worden door warme, koude of zoete voeding of drank die pijnlijke sensaties veroorzaken aan de zenuw. De nieuwe formule van Colgate Total® bevat een speciaal ontwikkeld silica dat zich vasthecht aan het tandbeen om de open micro-kanalen af te sluiten en te vermijden dat de pijnlijke sensaties de zenuw bereiken. Alle de Colgate Total® tandpasta's bevatten nu dit silica dat zorgt voor een duurzame bescherming tegen tandgevoeligheid bij regelmatig twee keer per dag poetsen van het gebit.

Back to top

Kan ik Colgate Total® elke dag gebruiken ?

Ja. Omdat Colgate Total® fluoride bevat is de tandpasta geschikt voor dagelijks gebruik. Bovendien heeft Colgate talrijke studies gerealiseerd die de veiligheid bij dagelijks gebruik aantonen. Er is geen enkele tegen-indicatie voor langdurig gebruik. Poets je tanden tweemaal per dag met Colgate Total® en je zult merken dat je gebit schoner en je adem frisser zal zijn gedurende 24 uur.

Back to top

Wat is het verschil tussen Colgate Total Whitening, Colgate Total Fresh en Colgate Total Sensitive ?

Elke Colgate Total® tandpasta bevat dezelfde technologie en voordelen. Ze bieden een klinisch bewezen complete bescherming door zuuraanvallen, tandplak, de vorming van tandsteen, tandvleesproblemen en slechte adem te helpen voorkomen. Naast deze bescherming biedt elke variant een specifiek voordeel :

Met het geavanceerde whitening systeem herstelt Colgate Total Whitening de natuurlijke witte kleur van je glimlach. Colgate Total Fresh in gel-vorm verfrist je mond en helpt bacteriën voorkomen die verantwoordelijk zijn voor een slechte adem. Colgate Total Sensitive met een anti-gevoeligheid ingrediënt gebruik je voor verlichting van gevoeligheid.

Back to topColgatePalmolive.nl  |  Colgate.nl  |  Juridische/Privacy-verklaring  |  Cookiebeleid  |  Contact
© Colgate-Palmolive Company. Alle rechten voorbehouden.
You are viewing the Netherlands site.