Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Innovatieve tandpasta's die elk type gebit schoon en stralend maken.

Tandpasta's

Een tandenborstel voor elk type glimlach, ontwikkeld met comfort en resultaat in gedachte.

Tandenborstels

Helpt beschermen tegen bacteriën

Mondwater

Elk gebit is anders en heeft andere verzorging nodig. Colgate heeft een oplossing voor elk gebit.

Probleem oplossingen
Lettergrootte

Hoe verzorg ik het gebit van mijn baby?

Een goede mondverzorging begint al direct na de geboorte. Zelfs voordat de eerste tanden van de baby doorkomen, zijn bepaalde factoren al van invloed op de toekomstige gezondheid en vorm van het gebit. Het antibioticum tetracycline kan bijvoorbeeld verkleuring van tanden en kiezen veroorzaken. Daarom worden deze antibiotica niet voorgeschreven aan moeders die borstvoeding geven of aan vrouwen in de tweede helft van de zwangerschap.

Omdat de eerste tanden meestal pas rond de zesde maand doorkomen, zijn maatregelen zoals poetsen en flossen bij baby's nog niet nodig. Toch zijn er bepaalde aspecten van mondverzorging bij baby's waar elke nieuwe ouder rekening mee zou moeten houden. Dit geldt met name voor het voorkomen van zuigflescariës.

Wat is zuigflescariës en hoe kan ik het voorkomen?
Zuigflescariës wordt veroorzaakt door regelmatige blootstelling over een langere periode aan vloeistoffen die suikers bevatten. Dit geldt onder andere voor melk, flesvoeding en vruchtensap. De suikerhoudende vloeistoffen blijven nog lang om de tanden aanwezig terwijl de baby slaapt. Dit veroorzaakt gaatjes (cariës), om te beginnen in de voortanden. Daarom moet u de baby nooit in slaap laten vallen met een zuigfles met vruchtensap of melk in de mond. In plaats daarvan kunt u uw baby een flesje met water of een door de tandarts aanbevolen fopspeen geven als het tijd is om te gaan slapen. Als u borstvoeding geeft, probeer dit dan niet doorlopend te doen. Veeg na elke voeding de tandjes en het tandvlees van de baby af met een schoon, vochtig washandje of gaasje. HET IS AAN TE RADEN OM BIJ KINDEREN VANAF TWAALF MAANDEN EEN DRINKBEKER TE GEBRUIKEN IN PLAATS VAN EEN ZUIGFLES.

Gerelateerde video's

Gerelateerde gidsen

Een gezonde mond op elke leeftijd

Een gezonde mond op elke leeftijd

Een gids over de ontwikkeling van het kindergebit vanaf de geboorte tot 18 jaar.
Gaatjesvoorspeller

Gaatjesvoorspeller

Lees hoe groot de kans is dat uw kind gaatjes krijgt aan de hand van een paar eenvoudige vragen.
ColgatePalmolive.nl  |  Colgate.nl  |  Juridische/Privacy-verklaring  |  Cookiebeleid  |  Contact
© Colgate-Palmolive Company. Alle rechten voorbehouden.
You are viewing the Netherlands site.