Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Innovatieve tandpasta's die elk type gebit schoon en stralend maken.

Tandpasta's

Een tandenborstel voor elk type glimlach, ontwikkeld met comfort en resultaat in gedachte.

Tandenborstels

Helpt beschermen tegen bacteriën

Mondwater

Elk gebit is anders en heeft andere verzorging nodig. Colgate heeft een oplossing voor elk gebit.

Probleem oplossingen
Lettergrootte

Uw tandenborstel onderhouden en vervangen


Hoe kan ik mijn tandenborstel onderhouden?
Om uw tandenborstel en uzelf gezond te houden, moet u ervoor zorgen dat de tandenborstel goed kan drogen na elk gebruik. Een tandenborstel kan een broedplaats zijn voor ziektekiemen, schimmels en bacteriën die zich na een tijdje aanzienlijk kunnen vermeerderen. Spoel de tandenborstel na gebruik schoon onder de kraan en zet de tandenborstel rechtop weg zodat hij goed kan drogen.
Om te voorkomen dat verkoudheids- en griepvirussen via de tandenborstels worden overgedragen, kunt u proberen te voorkomen dat de tandenborstels elkaar raken. Een standaard tandenborstelhouder met openingen voor meerdere tandenborstels is een waardevolle investering in de gezondheid van uw gezin.

Hoe vaak moet mijn tandenborstel worden vervangen?
De meeste tandartsen adviseren om uw tandenborstel na drie maanden te vervangen. Onderzoek heeft aangetoond dat na drie maanden van normaal gebruik en slijtage de tandenborstels minder goed zijn in het verwijderen van plak van tanden en tandvlees dan nieuwe tandenborstels. De borstelhaartjes breken af en zijn minder goed in het bereiken van alle tanden.
Het is ook belangrijk om uw tandenborstel te vervangen als u een verkoudheid, griep, zere keel of een ontsteking in uw mond hebt gehad. De ziektekiemen kunnen in de haartjes van de tandenborstel gaan zitten en u zo opnieuw ziek maken. Ook als u niet ziek bent geweest kunnen zich schimmels en bacteriën ontwikkelen in de borstelharen van uw tandenborstel —nog een reden om uw tandenborstel regelmatig te vervangen.

Hoe kan ik mijn tandenborstel beschermen als ik op reis ben?
Een plastic tandenborstelhouder beschermt de borstelharen tegen pletten of platdrukken in uw toilettas. Na het tandenpoetsen moet u uw tandenborstel echter eerst goed laten drogen om de verspreiding van ziektekiemen tegen te gaan.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde video's

Gerelateerde gidsen

Tandenpoetsgids

Tandenpoetsgids

Test hoe goed u tandenpoetst met leuke 3D-animaties.

Gerelateerde producten

Mondverzoring en gebitsverzorging en categorie condities

ColgatePalmolive.nl  |  Colgate.nl  |  Juridische/Privacy-verklaring  |  Cookiebeleid  |  Contact
© Colgate-Palmolive Company. Alle rechten voorbehouden.
You are viewing the Netherlands site.