Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Innovatieve tandpasta's die elk type gebit schoon en stralend maken.

Tandpasta's

Een tandenborstel voor elk type glimlach, ontwikkeld met comfort en resultaat in gedachte.

Tandenborstels

Helpt beschermen tegen bacteriën

Mondwater

Elk gebit is anders en heeft andere verzorging nodig. Colgate heeft een oplossing voor elk gebit.

Probleem oplossingen
Lettergrootte

De feiten over gebitsbeschermers

Een gebitsbeschermer is een soort hoesje van zacht kunststof of gelaagd materiaal dat tanden, lippen, wangen en tong beschermt. Het is heel belangrijk dat kinderen en volwassenen die sporten een gebitsbeschermer dragen.
Verschillende soorten gebitsbeschermers waaruit u kunt kiezen:
Er zijn vier verschillende soorten gebitsbeschermers waaruit u kunt kiezen om de tanden van zowel kinderen als volwassenen te beschermen tijdens het sporten:

  1. Kant-en-klare gebitsbeschermers — Deze gebitsbeschermers kunnen worden gedragen zonder dat de gebitsbeschermer hoeft te worden aangepast. Ze zijn bij sportwinkels te koop in de maten small, medium en large. Ze slijten doorgaans snel en moeten misschien tijdens het seizoen al worden vervangen.
  2. Voorgevormde gebitsbeschermers — Deze gebitsbeschermers zijn nadat ze even in heet water hebben gelegen onder druk enigszins vervormbaar. Ze zijn bij de meeste sportwinkels te koop. Ze slijten doorgaans snel en moeten misschien tijdens het seizoen al worden vervangen.
  3. Vacuümgevormde gebitsbeschermers — De tandarts kan zijn of haar patiënten deze optie bieden in de tandartspraktijk. De tandarts maakt een tandafdruk van het gebit van de patiënt en vervolgens wordt de gebitsbeschermer gemaakt naar de afdruk. Dit type gebitsbeschermer bedekt alle tanden en is duurder dan de voorgevormde en kant-en-klare gebitsbeschermers.
  4. Onder druk gelaagde gebitsbeschermers — De gelaagde gebitsbeschermers bieden veel voordelen voor het beschermen van de mond. De gebitsbeschermer is dikker en biedt bescherming tegen schade aan het gebit en hersenschudding. De gelaagde gebitsbeschermer moet door een tandarts op maat worden gemaakt en is duurder dan de vacuümgevormde gebitsbeschermers.1

Bespreek de verschillende soorten gebitsbeschermers met uw tandarts en hoe ze het risico op verwondingen aan de mond kunnen verminderen. Overweeg als u veel sport om een vacuümgevormde gebitsbeschermer of een gelaagde gebitsbeschermer speciaal voor u op maat te laten maken.

© Copyright 2011 Colgate-Palmolive

1 The North Carolina Dental Society Mouth Guard Project. Geëvalueerde informatie op www.ncdental.org.

Mondverzoring en gebitsverzorging en categorie condities

ColgatePalmolive.nl  |  Colgate.nl  |  Juridische/Privacy-verklaring  |  Cookiebeleid  |  Contact
© Colgate-Palmolive Company. Alle rechten voorbehouden.
You are viewing the Netherlands site.