Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Innovatieve tandpasta's die elk type gebit schoon en stralend maken.

Tandpasta's

Een tandenborstel voor elk type glimlach, ontwikkeld met comfort en resultaat in gedachte.

Tandenborstels

Helpt beschermen tegen bacteriën

Mondwater

Elk gebit is anders en heeft andere verzorging nodig. Colgate heeft een oplossing voor elk gebit.

Probleem oplossingen
Lettergrootte

Belangrijke redenen voor gebitsbescherming

Een gebitsbeschermer is een soort hoesje van zacht kunststof of gelaagd materiaal dat verwondingen aan de tanden, mond, wangen en kaak kan helpen voorkomen. De Amerikaanse 'Dental Association' meldt dat een derde van al het tandletsel veroorzaakt wordt door sport.1 Het gebruik van een gebitsbeschermer kan per jaar meer dan 200.000 verwondingen aan de mond voorkomen.

Het soort ongevallen die voor kunnen komen met tanden zonder het gebruik van een gebitsbeschermer zijn gebarsten of gebroken tanden, afgebroken kronen of bruggen, verwondingen aan lippen en wangen, wortelschade van de tanden, gebroken kaak en hersenschudding. Elke sporter loopt het risico op verwondingen aan de mond en dit kan worden voorkomen door een gebitsbeschermer te dragen.

Gebitsbeschermers zijn verplicht bij full contactsport zoals boksen waarbij het risico op letsel waarschijnlijk is. Kinderen en volwassenen die af en toe aan contactsport doen zoals basketbal, honkbal, softbal, worstelen, hockey, voetbal en volleybal kunnen overwegen een gebitsbeschermer te dragen om verwondingen aan de mond te voorkomen.
Een onderzoek onder Amerikaanse Highschools heeft aangetoond dat 75 procent van de verwondingen is ontstaan terwijl de gebitsbeschermer niet werd gedragen en 40 procent ontstond tijdens honkbal en basketbal. Negen procent van alle sporters had last van een verwonding aan de mond terwijl drie procent zei bewusteloos te zijn geweest. Zesenvijftig procent van alle hersenschuddingen ontstond terwijl de gebitsbeschermer niet werd gedragen. Letsel gerelateerd aan sport komt vaker voor dan eerder gemeld.2

Een gebitsbeschermer is van essentieel belang voor alle sporters, zowel kinderen als volwassenen. Vraag uw tandarts om meer informatie over de juiste gebitsbeschermer voor u.

© Copyright 2011 Colgate-Palmolive Company

1 The North Carolina Dental Society Mouth Guard Project. Geëvalueerde informatie op www.ncdental.org
2 McNutt T, Shannon SW Jr, Wright, JT, Feinstein, RA. Oral Trauma in Adolescent Athletes: A Study of Mouth Protectors. Pediatr Dent 1989;11:209-13. .

Mondverzoring en gebitsverzorging en categorie condities

ColgatePalmolive.nl  |  Colgate.nl  |  Juridische/Privacy-verklaring  |  Cookiebeleid  |  Contact
© Colgate-Palmolive Company. Alle rechten voorbehouden.
You are viewing the Netherlands site.