Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Innovatieve tandpasta's die elk type gebit schoon en stralend maken.

Tandpasta's

Een tandenborstel voor elk type glimlach, ontwikkeld met comfort en resultaat in gedachte.

Tandenborstels

Helpt beschermen tegen bacteriën

Mondwater

Elk gebit is anders en heeft andere verzorging nodig. Colgate heeft een oplossing voor elk gebit.

Probleem oplossingen
Lettergrootte

Tandvleesaandoeningen en diabetes

Diabetes is een ziekte waarbij het lichaam geen insuline produceert of de insuline niet goed gebruikt. Insuline is een hormoon dat nodig is om suiker, zetmeel en andere voedingsmiddelen om te zetten in de energie die dagelijks nodig is. Van de 20,8 miljoen kinderen en volwassen in de VS die diabetes hebben, weet bijna een derde niet dat ze de ziekte hebben.1  Recent onderzoek suggereert dat tandvleesproblemen vaak geassocieerd worden met diabetes en kan worden gezien als één van de chronische complicaties van de ziekte. In een recent onderzoek dat werd uitgevoerd onder meer dan 200 proefpersonen is het verband onderzocht tussen diabetes en tandvleesproblemen. De uitslag van het onderzoek toont aan dat mensen met diabetes vaker last hebben van tandvleesproblemen dan mensen die geen diabetes hebben.2

Belangrijke factoren om te overwegen bij het beoordelen van de periodontale status van de patiënten en het samenstellen van behandelplannen voor patiënten met diabetes zijn onder andere de mate van de stofwisselingsbeheersing, de duur van de ziekte, de aanwezigheid van andere risicofactoren en het algemene niveau van welzijn.

De nadruk moet gelegd worden op het verminderen van het aantal bacteriën en het verwijderen van de biofilm, zowel boven als onder de tandvleesrand. Dit kan bereikt worden met het traditionele verwijderen van tandsteen in combinatie met een goede mondverzorging thuis. De behandeling moet zich richten op het voorkomen van tandvleesproblemen en ontstekingen in de mond. Dit is van essentieel belang voor het beheersen van complicaties in de mond die geassocieerd worden met diabetes. En aangezien we weten dat bacteriën een risicofactor zijn voor het ontstaan van gingivitis, zelfs bij patiënten  die diabetes goed onder controle hebben, moet de patiënten worden aangeraden regelmatig te flossen of stoken en tweemaal per dag de tanden te poetsen met een tandpasta die bescherming biedt tegen bacteriën.

© Copyright 2011 Colgate-Palmolive Company
Referenties
1. American Diabetes Association.
2. J Periodontol Mar; 76(3):418-25.

Gerelateerde video's

Gerelateerde gidsen

Heeft u een frisse adem?

Heeft u een frisse adem?

Hoe fris is uw adem? Kom erachter door een bezoekje aan het instituut voor een frisse adem.

Gerelateerde producten

Mondverzoring en gebitsverzorging en categorie condities

ColgatePalmolive.nl  |  Colgate.nl  |  Juridische/Privacy-verklaring  |  Cookiebeleid  |  Contact
© Colgate-Palmolive Company. Alle rechten voorbehouden.
You are viewing the Netherlands site.