Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Innovatieve tandpasta's die elk type gebit schoon en stralend maken.

Tandpasta's

Een tandenborstel voor elk type glimlach, ontwikkeld met comfort en resultaat in gedachte.

Tandenborstels

Helpt beschermen tegen bacteriën

Mondwater

Elk gebit is anders en heeft andere verzorging nodig. Colgate heeft een oplossing voor elk gebit.

Probleem oplossingen
Lettergrootte

Tips tegen angst voor de tandarts


Of u nu verlamd raakt van angst bij de gedachte aan de tandarts of alleen een beetje nerveus bent, met deze tips wordt uw volgende tandartsbezoek een positieve ervaring.

1. Informeer bij vrienden en familie.
Als u zelf nog geen tandarts hebt, informeer dan bij mensen die u vertrouwt of zij tevreden zijn over hun tandarts. Mond-tot-mondreclame is een prima manier om een goede tandarts te vinden.

2. Zoek online naar een tandarts.
Veel tandartspraktijken hebben een website waarop u kunt lezen over de praktijk, het soort diensten dat wordt aangeboden, het personeel dat er werkt en hoe zij met patiënten omgaan. Als u een tandartspraktijk hebt gevonden die er veelbelovend uitziet, vraag dan aan vrienden en kennissen in de buurt of zij ervaring hebben met deze praktijk.

3. Vertel dat u bang of nerveus bent.
Zodra u een praktijk hebt gekozen, is het belangrijk dat u praat met de tandarts en het personeel. Wees niet verlegen! U bent niet de eerste patiënt die bang of nerveus is. Vertel voordat de procedure begint over uw zorgen of angst. Laat het weten als u zich ongemakkelijk voelt tijdens uw bezoek aan de tandarts. Het is belangrijk dat u duidelijk en eerlijk bent tegen de tandarts of mondhygiënist. Als u erover praat, wordt uw tandartsbezoek meer ontspannen en aangenaam.

4. Stel vragen.
Vraag uw tandarts om informatie over het soort behandeling dat specifiek voor uw gebit wordt aanbevolen. Vraag uw tandarts nadat er een behandelplan is ontwikkeld om de procedures uitgebreid uit te leggen. Als u van tevoren precies weet wat er gaat gebeuren, geeft dat rust.

5. Probeer te ontspannen.
Als u angstig of nerveus bent voor een procedure, vraag dan aan de tandarts wat hieraan kan worden gedaan. Als u bang bent is het soms mogelijk om lachgas of geneesmiddelen te gebruiken zodat u kunt ontspannen. De tandarts en het overige personeel van de praktijk zullen hun best doen om u op uw gemak te stellen en uw bezoek ontspannen te laten verlopen.

© Copyright 2010 Colgate-Palmolive Company

Gerelateerde video's

Gerelateerde gidsen

Een gezonde mond op elke leeftijd

Een gezonde mond op elke leeftijd

Een gids over de ontwikkeling van het kindergebit vanaf de geboorte tot 18 jaar.

Gerelateerde producten

Mondverzoring en gebitsverzorging en categorie condities

ColgatePalmolive.nl  |  Colgate.nl  |  Juridische/Privacy-verklaring  |  Cookiebeleid  |  Contact
© Colgate-Palmolive Company. Alle rechten voorbehouden.
You are viewing the Netherlands site.