Colgate Oral and Dental Health Resource Center

Innovatieve tandpasta's die elk type gebit schoon en stralend maken.

Tandpasta's

Een tandenborstel voor elk type glimlach, ontwikkeld met comfort en resultaat in gedachte.

Tandenborstels

Helpt beschermen tegen bacteriën

Mondwater

Elk gebit is anders en heeft andere verzorging nodig. Colgate heeft een oplossing voor elk gebit.

Probleem oplossingen
Lettergrootte

Hoe gaat het bleken van tanden in z'n werk?


Er zijn veel manieren om te werken aan de witheid van uw tanden — van whitening tandpasta en andere producten die vlekken goedkoop kunnen helpen verwijderen, tot licht blekende technieken in de tandartspraktijk die zo'n 1000 euro kunnen kosten voor een drastischer resultaat.

Alle witmakende technieken werken op één van de twee manieren:

  1. Bleekprocedures veranderen uw natuurlijke tandkleur, meestal van vijf tot zeven tinten lichter. Tanden witter laten maken in de tandartspraktijk en zelf uw tanden thuis witter maken zijn beide gebaseerd op bleken. Het bleekmiddel bevat een actief bestanddeel, vaak carbamide-peroxide of waterstofperoxide in concentraties van 10-22%, dat zowel diepe als oppervlakkige vlekken helpt te verwijderen. Er zijn aanzienlijke prijsverschillen tussen de verschillende bleekprocedures:
    • Een door licht geactiveerde bleeksessie in de tandartspraktijk kan zo'n 500 euro kosten. Het resultaat is direct wittere tanden. Na ongeveer een jaar normaal eten en drinken (koffie, thee, frisdrank), verkleuren uw tanden weer en ontstaan er nieuwe vlekken. In de tandartspraktijk betaalt u ongeveer 500 euro om weer witte tanden te krijgen.
    • Een door uw tandarts op maat gemaakt mondstukje voor thuisbleken kost ongeveer 300 euro, en u draagt het meestal meerdere uren per dag of twee weken langs 's nachts. Als u nieuwe vlekken ziet, draagt u het mondstukje weer een nacht of twee om de vlekken te laten verdwijnen.
    • Producten voor het bleken van tanden die bij de drogist verkrijgbaar zijn, bestaande uit bitjes, witmakende gels aan te brengen met een borsteltje en witmakende strips, variërend in prijs van 10 euro tot 45 euro.
  1. Procedures zonder bleekmiddel werken door fysieke of chemische werking om vlekken te helpen verwijderen. Alle tandpasta's maken gebruik van een mild schuurmiddel om vlekken te helpen verwijderen tussen de tandartsafspraken. Witmakende tandpasta's hebben speciale chemische of polijstende bestanddelen waarmee geholpen kan worden om vlekken te verwijderen. Bij een professionele schoonmaakbeurt door een tandarts of mondhygiënist wordt ook gebruik gemaakt van schurende of polijstende middelen om de meeste vlekken te verwijderen die veroorzaakt worden door voedsel en tabak.

Iedereen reageert verschillend op de verschillende witmakende procedures. Sommige mensen reageren goed op whitening tandpasta's terwijl mensen met grijze tanden of andere ernstige verkleuringen porseleinen facings of schildjes nodig hebben (eerder in dit hoofdstuk beschreven) om de lach te krijgen die zij altijd al gewild hadden. Alleen uw tandarts of mondhygiënist kan vaststellen wat het beste voor u is.
Colgate Whitening producten

Copyright © 2011 Colgate-Palmolive Company. Alle rechten voorbehouden.

Gerelateerde video's

Gerelateerde gidsen

Hoe wit zijn uw tanden?

Hoe wit zijn uw tanden?

Doe de test en krijg een persoonlijk advies voor een wit en stralend gebit.

Cosmetische tandheelkunde

ColgatePalmolive.nl  |  Colgate.nl  |  Juridische/Privacy-verklaring  |  Cookiebeleid  |  Contact
© Colgate-Palmolive Company. Alle rechten voorbehouden.
You are viewing the Netherlands site.